Home

af-sprake-loos

7 juni 2014

Liesbeth Groenhuijsen

Liesbeth Groenhuijsen in debat op twee tijdens een betoog van mij.

Het is alweer dik een jaar gelden dat ik met jeugdzorgdirecteur Sitalsing afspraken maakte over een campagne voor vroegtijdige afspraken. Niets van terecht gekomen dus. Afspraken zijn van geen belang voor jeugdzorg en omstreken. En afspraken over afspraken lijken zelfs van nog minder belang.

Die afspraken werden gemaakt na een uitzending van debat op 2.

De opname/uitzending van “debat op twee” ging gepaard met een aantal merkwaardige shuffles. Op een of andere manier had er iemand achter mijn rug om zitten stoken om mijn positie in het geding te brengen. Toen er een proef van aankondiging werd gedaan bleek ik ineens niet meer deskundige te zijn maar te zullen worden afgestoft als Dwaze Vader. Dit wist ik te voorkomen. Maar in de uitzending bleek nog wel in welke richting men mij klem poogde te zetten. Ik zou bijvoorbeeld 20 jaar lang hebben geprocedeerd wat niet waar is.

Bij de voorbespreking van de uitzending was me al door de redactie verteld dat Liesbeth Groenhuijsen niet wilde dat haar functie van gedragsdeskundige bij de Raad voor de Kinderbesch… zou worden genoemd. Ik wist al dat Groenhuijsen eerder achter mijn rug om bij het NIP had zitten stoken toen ik een daar zeer gewaardeerde lezing had gehouden. Het verband lag voor de hand.

Pas was in de Volkskrant te lezen hoe in een kwestie een vader door hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter achter zijn rug om zwart was gemaakt bij een programma van Zembla. Bij dat Zembla programma was ik ook op een merkwaardige manier buiten spel gehouden.

Kortom zou het kunnen dat……? Ik wil er graag meer van weten.

Lees verder in mijn uitgebreide verslag over mijn betrokkenheid bij Debat op 2

Blog over de uitzending van debat op 2 met terugkijklink
Over bevooroordeelde deskundigen/ volkskrantartikel
debat op 2 analyse
De werking van Censuur over vaderschap: Het kanten gordijn
Wouter en Joep evalueren over Ik mis je zo van Viola Holt

17 Responses to “af-sprake-loos”

 1. AdVader Says:

  ik herinner me diverse optredens, ook van peter tromp, steeds worden vaders zwakzinnig weggezet en intelligentie niet serieus genomen/gebracht, daarbij zie ik ook steeds dat vaders niet adequaat antwoorden, het is ook schier onmogelijk om politiek correct te anticiperen op ‘framing’ , ik herinner me dat jij geen antwoord had op het ontvaderings wapen&schild ‘veilig’, waar en wanneer weet ik niet meer, je hield een presentatie met een holistisch integratieve aanpak, vanuit je studie althans een 1e poging daartoe.

  Like

 2. AdVader Says:

  leuke foto van liesbeth trouwens, ooit lachte ze om vaders met vertrokken mondhoeken alsof die niet goed bij hun hoofd zouden zijn..

  Like

 3. LbK (@vuq) Says:

  Nou….kan erover meepraten. Bedrog en ellende op papier zetten en vervolgens alles in Familierechtsdossiers douwen en nog voort laten bestaan als zijnde waar ook. Bizar. Te schofterig voor woorden en bovendien geachte meelezende “politici” wanneer worden JULLIE eindelijk eens wakker? Of blijven ze het woord nu “vechtscheiding” misbruiken om maar vooral de veelal eigenlijke redenen te weten omgangsfrustrerende vrouwen meestal bij scheidingen, te omzeilen en onder tafel te schoffelen. Wat vervreemding en schade aan kinderen nota bene al jaren heeft
  opgeleverd, omdat vrouwen amper of niet konden worden vervolgd ondermeer door de rol van zulk soort “familierechters” gelijk QS (al omzeilend) en zulke gedragsdeskundigen gelijksoortige? Feminisme alom doorgeslagen en kinderrechten in Nederland in duizenden gevallen ….0,000 dus aanwezig. Lekker land. Niet dus. Patiëntjeskwekerij. Wel dus.

  Like

 4. AdVader Says:

  overigens, de gemaakte ‘afspraken’ waren meer van hetzelfde, en worden ook zonder jou doorgevoerd, tja, een doodlopende weg om te beginnen, void ab initio.

  Like

  • joepzander Says:

   Als ouders in staat zijn de eer aan zichzelf te houden heeft dat wel zin. Afspreken dat je nooit en te nimmer naar de rechter gaat en als die andere ouder dat toch doet je die rechter zult negeren. Zoiets bijvoorbeeld. Als je dat goed inkadert kan het in een aantal procenten gevallen wel helpen om de rechter en jeugdzorg en de rest van het zootje buiten de deur te houden. We moeten weigeren naar dat volk te gaan.

   Like

   • AdVader Says:

    ja snap ik, maar een rad van fortuin, scheiding uit familierecht halen is een ander experimenteel perspectief, ondertussen blijft scheiding kindermishandeling, schenden van hun mensenrechten onder het mom van kinderrechten, void ab initio.

    Like

 5. avatoer Says:

  Die foto spreekt boekdelen..

  Fijn dat je je niet met n kluitje in ’t riet liet sturen.

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: