Home
joep links

mijn blogportretje keerde u tot nu toe de rechter wang toe

Afgelopen jaren heb ik veel bloot gestaan aan kritiek. Soms terecht, soms onterecht. Wel heb ik altijd gemeend me kritiek aan te moeten trekken. Daartoe had ik op mijn persoonlijke website al een speciale pagina met kritiek op mij. Deze was echter niet direct toegankelijk voor bewerkingen van critici.

Vooral op Wikipedia bleken veel mensen zich hard tegen mij te moeten keren. Ik heb me daartegen verweerd. Misschien zal ik een deel van die kritiek hieronder vast inplakken.

Hoewel geen lid van de Katholieke kerk heb ik in een week maar liefst drie maal de dezelfde beroemde passage uit het Mattheus-evangelie horen vertellen. Elke keer met een intrigerende uitleg erbij. ALS IEMAND JE OP DE RECHTERWANG SLAAT, KEER HEM DAN OOK DE ANDERE WANG TOE. (Matteüs 5, 38-45).

Dus ook als je beledigd wordt kun je overwegen er gewoon nog een te incasseren. Ik kan me voorstellen dat de eerste kritiek die ik nu krijg is dat ik een watje ben of wellicht een masochist. In ieder geval heb ik me in mijn leven dat zelf ook wel eens afgevraagd.

Ik ben inderdaad niet van plan mogelijke kritiek en eventuele beledigingen al bij voorbaat te weerleggen. Ik start deze pagina uit overtuiging. Maar het is ook een experiment. Ik vraag me bijvoorbeeld af of ik ook weerwoord zal geven, bijvoorbeeld als ik vindt dat de feiten geweld aan worden gedaan. Ik zie dat even aan. Het is overigens zeker niet zo dat ik mij nérgens tegen kritiek zal verweren. Nee onrecht moet bestreden worden, dat doe ik soms, en als ik daarop word aangevallen zal ik daar ter plekke op reageren.

Het is opmerkelijk dat ik sinds het openen van deze pagina (maart 2014) nog geen enkele reactie, behalve voor 2 taalfoutjes, heb gehad maar wel zonder enige voorafgaande uiting een Kort-geding-dreiging.
Mijn algemene kritiekpagina, waar ik zelf alle door mij opgemerkte kritiek dump (als u daar opmerkingen over heeft kunt u die hier kwijt.

One Response to “Joep’s linker wang”


  1. […] kan iedereen kritiek op mij indirect (relevante kritiek met reactie) en ook direct spuien op mijn linkerwangpagina. Deze laatste pagina is geheel ongemodereerd. Hoewel als er ook anderen beledigd worden zal ik […]

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: