Home

honger

12 april 2010

interview met mij tijdens mijn hongerstaking 1995; klik hier

Lange strijd maakt soms hard. Aardigheid en genuanceerdheid delven vaak het onderspit. In veel discussies op dit blog  is het moeilijk om duidelijk te maken dat het rond kinderen niet gaat om macht en winnen. Als ik hier vertel dat je als vader niet moet opgeven en ervoor moet gaan dan lijkt het soms net of ik van niets anders weet.
Ik denk dat het in veel maatschappelijke strijd zo gaat. Het is moeilijk om kwetsbaar en genuanceerd over te blijven komen.
Toen ik in een digitaliseringsactie een filmpje onderhanden had over mijn hongerstaking viel me op hoe relaxed ik me tegenover de studentes van de Hogeschool van Amsterdam wist uit te drukken. Dat lukt me niet altijd, ook al zijn mijn opvattingen opvallend onveranderd.

En de kans om een dik half uur je ideeën te mogen uitleggen aan een geduldig gehoor heb je ook niet zo vaak.

Afin vanuit dit oogpunt vond ik het dus toch een goed idee om dit filmpje op het net te zetten. Het lukte me niet dit te embedden. U moet dus op de fotoanimatie hiernaast klikken om hem te zien.

Een enigszins voldaan gevoel dus. Ook al ging het hier om een serieuze hongerstaking met weinig directe resultaten.

De onderwerpen die in dit interview aan de orde kwamen kunt u mede traceren aan de hand van de tags hieronder.

Meer over deze actie kunt u nog nalezen

One Response to “honger”

  1. henri Says:

    Als op het moment van een interview de waarheid en de liefde voor je kind, anders gezegd een hoog ethisch bewustzijn je basis is, is het mogelijk rustig en relaxed over te komen naar je medemens oftewel de interviewers. Hiertoe is het middel van een hongerstaking uitermate geschikt omdat deze bewerkstelligd dat je zelf al meer naar binnen `duikt`. Te veel worden onze doelstellingen in de media enkel weergegeven als er diepe emoties op de voorgrond treden. M.a.w. als de basis niet waarheid maar het gevecht tègen onwaarheid is. Als de basis niet de liefde voor je kind is maar het gemis vàn de liefde voor je kind is.
    Het is m.i. zaak voor een ieder die zijn best doet zijn kind(eren) weer te mogen zien en te mogen opvoeden, zich te realiseren dat dit een geboorterecht, een natuurlijk recht is, welke `ìn de long run` een onoverkomelijk feit zal zijn. Vanuit deze basis, hoe moeilijk ook af en toe, wordt het maatschappelijk en cultureel beeld een medestander i.p.v. een tegenstander.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: