Home

vaders fruit

11 oktober 2009

De appels van mijn vader en de druiven van Nanda

De appels van mijn vader en de druiven van Nanda

Een blik op al die volle fruitgewassen die maar niet leeggeplukt worden is een herinnering aan mijn eigen vader, en aan mijn opa.
Mijn opa had een tuin vol fruitgewassen; appels, peren, diverse soorten kersen en veel soorten bessen (kruis, zwart, rood, wit), frambozen en hazelnoten. Een paradijs voor ons kleinkinderen. Maar ook voor mijn vader. Volgegeten en met tassen in de lelijke eend, die daardoor vervaarlijk door zijn veren ging hangen, gingen we weer naar huis.

Mijn vader had ook wat fruitgewassen. Zijn appelboom heb ik een maand geleden nog, waarschijnlijk voor de laatste keer, mogen leegplukken. Omdat mijn vader het niet kon aanzien dat fruit niet geplukt werd, maar ook omdat het zelfgeplukte fruit, subjectief en vaak ook objectief, het lekkerste blijkt plukte hij diverse andere appelbomen in de buurt. Het is alweer jaren geleden dat hij dat voor het laatst deed. Hij verblijft nu naar ik hoop in een hemel die ik me voor hem voorstel als een ….. ja zo ongeveer als het paradijs beschreven is, met veel appels, maar liever zonder zo’n eva.

In mijn eigen tuin en die van mijn partner staan ook diverse fruitgewassen. Nadat deze plusminus zijn leeggeplukt en gegeten en verwerkt tot jam en wijn resten daar nog de druiven van buuv Nanda en de appels van Buur Hans. Het is soms meer dan ik aankan. Maar niet alleen vind ik dat fruit allemaal zo veel lekkerder dan dat uit de winkel, ik zie ook mijn vader halverwege de ladder staan om de emmers aan te pakken. Daar hangt nog een mooi trosje druiven Joep……

2 Responses to “vaders fruit”


  1. Heb inmiddels mijn eigen kas. Er is een nieuwe wereld qua smaak voor me open gegaan. Onbespoten fruit smaakt hemels!

    Like

  2. Lego Says:

    Ik woon jammer genoeg te klein en heb geen eigen tuintje om een kas neer te zetten.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: