Home

apekool

10 december 2007

apekoolGenoeg zware kost voor even. Even verteren. En mijn belofte dat dit weblog ook over praktische vaderzaken gaat waarmaken.

Met mijn zoon Joshua heb ik een prima methode ontwikkeld om zware kost te verteren. Groene kool is van die zware kost. Omdat we deelnemer zijn op een biologische boerderij hebben we niet helemaal zelf in de hand wat we wekelijks voor groenten krijgen. Best gevarieerd, dat wel, maar in de winter zit er dikwijls groene, witte kool bij. Dat vindt Joshua niet erg lekker. Vónd, moet ik zeggen.

Hakken malen, koken braden. Wat rozijnen en kokos erdoor. En op het eind zijn het een soort koeken. Apekoolkoeken. Aap omdat ik en mijn broers al onze kinderen apen noemen (wat natuurlijk pure projectie is). Aap omdat het verwijst naar mijn oude bundel “Dit zijn geen broodjes aap”. En omdat apekool zo’n mooi woord is voor flauwekul. We verwerken en vereteren flauwekul. En het is nog heel gezond ook. En naast ( zelfgemaakte) pizzadag, visdag en pannekoekendag hebben we dus nu op maandag de vaste apekoolkoekdag. Ik verheug me er al weer op.

het recept
dit zijn geen broodjes aap; een bundel met vaderdiscriminerende documenten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: